Naleśniki ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Do miski dodaj wszystkie składniki na ciasto i dokładnie je ze sobą wymieszaj mikserem, aby uzyskać lekko gęstą, ale ciągle płynną masę. W razie potrzeby dodaj wody, aby rozrzedzić masę lub mąki by ją zagęścić.
2. Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy, tylko tyle by natłuścić powietrznię naczynia.
3. Smaż naleśniki po kilka minut z każdej strony, aż będą piegowate.
4. W międzyczasie na drugiej patelni rozgrzej oliwę i umieść na niej zamrożony szpinak. Smaż, aż się rozmrozi i odparuje większość wody.
5. Następnie dodaj do niego pieprz, odrobinę soli oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
6. Rozgnieć fetę na drobne kawałki i dodaj je do szpinaku.
7. Plaster żółtego sera pokrój w drobną kostkę i również dodaj do szpinaku.
8. Duś na małym ogniu przez około 5 minut, często mieszając, aż sery się rozpuszczą.
9. Na usmażone naleśniki nałóż farsz i zawiń je w koperty.
Komentarze