Przepyszne ciasto, mimo swojej kaloryczności znika w mgnieniu oka!
60 min
Więcej niż 10 osób
Średni
Składniki:
330 ml śmietany 30%
500 g serka mascarpone
2 łyżki cukru pudru
400 g krówki
2 duże paczki herbatników Petit Beurre (po 220 g)
czekolada mleczka
czekolada gorzka
śmietan-fix
Ciasto bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Schłodzoną śmietanę ubijamy z fixem i serkiem mascarpone, dodajemy cukier puder i ubijamy na gęsty krem.
2. Na blaszce wyłożonej papierem układamy herbatniki, wylewamy krem i ponownie kładziemy herbatniki.
3. Następnie wylewamy krówkę i ponownie układamy herbatniki.
4. Na wierzch wylewamy roztopione czekolady.
5. Schładzamy 2 godziny w lodówce.
Porady
Jeśli roztopione czekolady są zbyt gęste to dodajemy troszkę mleka.
Komentarze