Młoda kapustka z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybki i prosty sposób na przyrządzenie smacznej kapustki.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1/2 główki poszatkowanej młodej kapusty
    -1/2 cebuli pokrojonej w piórka
    -2 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
    - koperek
    -1 łyżka masła
    -2 listki laurowe
    -2 ziela angielskie
    -1 łyżeczka kminku
    -1 łyżka octu jabłkowego
    -sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Młoda kapustka z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dusimy kapustkę. 1. Na patelni rozgrzewamy masło . Podsmażamy cebulę z czosnkiem . Po 5 minutach dodajemy kapustkę i mieszamy aby zmniejszyła swoją objętość i spokojnie mieściła się nam na patelni. Po 10 minutach dodajemy liść laurowy , ziele angielskie , kminek , sól i pieprz. Dusimy do miękkości w razie potrzeby podlewając odrobiną wody.
  • Smacznego. 2. Pod koniec duszenia gdy cały płyn już odparuje dodajemy posiekany koperek ,ocet jabłkowy i ewentualnie sól i pieprz do smaku . Jeżeli ktoś chce może dosłodzić kapustkę szczyptą cukru.

Porady

Tak przyrządzona kapustka stanowi wspaniały dodatek do dań głównych jak również można traktować ją jako przekąskę . Nie zawiera mąki więc samo zdrowie . Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Młoda kapusta Nowalijki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować