Młoda kapustka z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Taką kapustkę robiła moja babcia...

  • 20 min

Składniki:

  • 1 mała główka młodej kapusty
    pęczek koperku
    1 kostka bulionowa cielęca
    2 łyżki masła
    150 ml śmietany
    2 łyżki skrobi kukurydzianej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapustka z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młoda kapustka z koperkiem 1. Umytą kapustę drobno szatkuję, przekładam do garnka, zalewam 2 szklankami wody( 400 ml) Opłukany koperek drobniutko siekam, dodaję do kapusty , dokładam masło i kostkę bulionową. Stawiam na kuchence i gotuję około 30 minut, z odchyloną pokrywką, aby odparował nadmiar wody. Jak kapusta jest już miękka zagęszczam skrobią wymieszaną ze śmietaną. Doprawiam do smaku pieprzem i ew. solą lub magi. Młoda kapusta jest doskonałym dodatkiem do schabowego lub kotletów mielonych. Wybornie smakuje także ze świeżym chlebkiem:) Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Młoda kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować