Mięso wieprzowe z warzywami

4.5 (195 ocen)

  • 60 min

Proste i szybkie danie.

  • 60 min

Składniki:

  • 30-40 dag mięsa wieprzowego
    5 cebul
    2 marchewki
    3/4 pora
    pół łyżeczki papryki ostrej
    olej
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięso wieprzowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso z warzywami 1. Cebule obrać, umyć, pokroić w pół plastry i wrzucić do garnka z odrobina oleju i dusić na małym ogniu. Marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach a pora pokroić na pół plastry i dodać do cebuli. Doprawić solą i pieprzem. Mięso pokroić na małe kawałki i usmażyć na oleju z dodatkiem papryki ostrej. Następnie dodać do warzyw i dusić jeszcze przez chwile. Podawać np: z makaronem.

Porady

Zamiast mięsa wieprzowego można dodać pierś z kurczaka;-)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Makaron Mięso Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować