Mięso mielone z warzywami

4.5 (183 ocen)

  • 40 min

Idealne połączenie warzyw z mięsem.

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
    2 cebule
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    250 g pieczarek
    1 puszka groszku konserwowego
    1 duża czerwona papryka
    1,5 szklanki bulionu mięsnego
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka masła klarowanego
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/4 łyżeczki ostrej papryki
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięso mielone z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
    Dodać czosnek drobno posiekany,paprykę ostrą, paprykę słodką, pieprz,
    przecier pomidorowy i mięso mielone. Wszystko zalać bulionem i dusić
    pod przykryciem na małym ogniu.
    Pieczarki pokroić w półplasterki, paprykę w kostkę i dołożyć do mięsa.
    Wymieszać, doprawić do smaku i dusić do miękkości warzyw.
    Na koniec dołożyć groszek i natkę pietruszki.
    Dusimy 2-3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować