Mięso wieprzowe duszone na sposób hiszpański

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób

W takie dni chce mi się czegoś pysznego, treściwego, czegoś co ma w sobie taką kojącą moc... sądzę, że to danie ma taką moc. Te kolory, smaki to jest to co lubię najbardziej. Danie tanie, proste w wykonaniu, myślę,że przypadnie do gustu wielu z Was. Zachęceni? Mam nadzieję,że tak.

  • 45 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 300 g mięsa wieprzowego- u mnie schab bez kości
    1 duża cebula
    300 g ziemniaków
    2 marchewki
    1 pietruszka
    Kawałek selera
    2 łyżki masła
    Sól,pieprz do smaku
    1,5 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
    2 łyżki śmietany 30%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mięso wieprzowe duszone na sposób hiszpański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę średniej wielkości. Cebulę pokroić w małą kostkę. W rondlu roztopić masło i dodać mięso i cebulę. Smażyć razem około 5 minut. W międzyczasie warzywa pokroić w średniej wielkości kostkę. Do mięsa dodać marchewki, pietruszkę i seler. Podlać około 1/2 szklanki wody i dusić.
  • 2. Gdy płyn odparuje dodać rozdrobione ziemniaki, oraz paprykę. Dokładnie wymieszać. Wlać 1 szklankę wody i dusić całość do miękkości. W razie konieczności dodać wody. Gotowe danie dosmaczyć solą i pieprzem. Dodać śmietankę i krótko zagotować. Przed podaniem oprószyć koperkiem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Słodka papryka Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować