Malinowy puch z prażonymi migdałami

4.49 (144 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Nowa wersja ciasta śnieżny puch. Pyszna malinowa pianka na herbatnikach posypana prażonymi migdałami. Ciasto przygotujemy w bardzo szybki i prosty sposób.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg twarogu z wiaderka (mielonego 3-krotnie)
    2 galaretki malinowe
    3 czubate łyżki cukru pudru
    1 opakowanie cukru wanilinowego
    250 g śmietanki 36%
    1 średnie opakowanie herbatników
    1 opakowanie migdałów w płatkach
Wystaw ocenę:

4.49 (144 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Ciasto

Malinowy puch z prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę o wymiarach 20x20 wykładamy folią spożywczą a następnie układamy herbatniki (jeśli chcemy użyć większej formy podwajamy składniki). Galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra wrzątku dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. W tym czasie na suchej patelni podsmażamy migdały do momentu aż się zarumienią.
  • 2. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na wysokich obrotach na sztywno. Następnie dodajemy cukier wanilinowy i po łyżce dodajemy twaróg ciągle miksując na najmniejszych obrotach. Kiedy składniki się połączą dodajemy galaretkę - miksujemy krótko na niskich obrotach. Czekamy aż masa lekko stężeje aby nie wypłynęły nam na wierzch herbatniki. Masę serową wylewamy na herbatniki i posypujemy migdałami. Wstawiamy do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować