Makaron z brokułami i bekonem w sosie śmietankowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pomysł na szybki i smaczny obiad dla całej rodziny. Taki makaron można zabrać do pracy, najlepiej smakuje na ciepło ale na zimno też jest smaczny.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g makaronu świderki

    400 g mrożonego brokułu

    200 g bekonu parzonego

    500 ml śmietanki 30%

    sól, pieprz

    ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dania z makaronem

Makaron z brokułami i bekonem w sosie śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Brokuł ugotować w lekko osolonej wodzie, zblanszować. Bekon pokroić w cienkie paseczki i przesmażyć. Dodać zmiażdżony czosnek a następnie ugotowane brokuły. Całość zalać śmietanką, doprawić do smaku i dusić ok 10 minut. Wymieszać z makaronem.

    Przed podaniem można posypać startym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bekon Boczek Brokuły Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.19 (412 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem

To może cię zainteresować