Leniwe z patelni

4.49 (202 ocen)

Czy leniwe mogą być jeszcze bardziej leniwe? Ależ tak. Wystarczy je, zamiast gotowania, od razu usmażyć! Do nich odrobinka jogurtu greckiego i cukru pudru i pyszne danie gotowe

Składniki:


  • 400 g twarogu półtłustego
    120 g mąki pszennej
    2 łyżki cukru
    1 jajko
    Olej rzepakowy do smażenia
    Cukier puder i jogurt do podania
Wystaw ocenę:

4.49 (202 ocen)

Zobacz również:

Desery Kluski

Leniwe z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do miski wrzucić twaróg, wsypać cukier i dodać jajka, całość dokładnie wymieszać.

    Następnie wsypać mąkę pszenną i zagnieść ciasto.

    Ciasto wyłożyć na stolnicę, podzielić na 4. Z każdej części uformować wałeczek, spłaszczyć, pokroić po skosie.

    Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju rzepakowego, smażyć kluski z obu stron na rumiano. Osączyć na ręczniku papierowym.

    Podawać z jogurtem greckim (lub śmietaną), cukrem pudrem, można także z owocami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Mąka Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować