Leczo z cukini i fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrać cebule i pokroić w średnią kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej. Wrzucić do niego cebulę, przesmażyć. Kiełbasę pokroić w kostkę, wrzucić do cebuli. Czosnek obrać, zmiażdżyć i dodać do całości wraz z kiełbasą. Razem przesmażyć. W tym czasie obrać marchewki i również pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Całość co jakiś czas przemieszać. Fasolkę szparagową opłukać, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka. Całość powinna chwilę się pogotować. Cukinie obrać, wydrążyć środki. Miąższ pokroić w kostkę. Wrzucić do garna z pozostałymi składnikami. Doprawić wszystkimi przyprawami i przecierem. Wszystko dokładnie wymieszać, zmniejszy płomień pod garnkiem i dusić do miękkości. Gotowe danie można podawać z kaszą lub ryżem.
Porady
Ja cukinię pokroiłam cześć w drobno, a część w grubszą kostkę. Dzięki temu drobne kawałki się rozgotują zagęszczając całość.
Komentarze