Łazanki z czerwoną kapustą

4.5 (159 ocen)

  • 40 min

Kolejny przepis z cyklu ,nie marnujemy jedzenia...Ostało nam się czerwonej kapusty ,więc trzeba było wykorzystać. Łazanki są zawsze pyszne.

  • 40 min

Składniki:


  • 500 g czerwonej kapusty
    200 g makaronu łazanki
    200 g surowego wędzonego boczku
    duża cebula
    łyżka masła
    sok z cytryny
    sól ,pieprz
    liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łazanki z czerwoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy ,przekładamy do garnka ,dodajemy liść laurowy oraz 100 ml wody i dusimy do miękkości (w razie potrzeby uzupełniamy płyn).
    Makaron gotujemy według przepisu znajdującego się na opakowaniu.
    Boczek kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni. Dodajemy do kapusty (osączonej z płynu).
    Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na łyżce masła ,razem z makaronem dodajemy do kapusty. Całość lekko podsmażamy ,do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować