• 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Klasyka zawsze dobra

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g makaronu
    500 g kiełbasy zwyczajnej albo śląskiej
    500g kiszonej kapusty
    1 duża cebula albo 2 mniejsze
    Sól
    Pieprz
    Maga
    Oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łazanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wgł.przepisu na opakowaniu kapustę gotujemy aż zmięknie ,cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę smażymy na niewielkiej ilości oliwy.
    Kapustę odcedzamy dodajemy do przesmazonej kielbasy,na końcu dodajemy makaron,przyprawiamy solą,pieprzem i magą. Jeszcze chwilę wszystko smażymy .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować