ŁAZANKI

5 (196 ocen)

Bardzo lubię, testowałam różne wersje, tym razem danie przygotowałam po swojemu.

Składniki:

  • 250g makaronu świderki
    30 dag kapusty kiszonej
    1 marchewka
    40 dag mortadeli
    Olej do smażenia
    Sól
    Pieprz
    Majeranek
    Szczypiorek
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki

Łazanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Przepłukać zimną wodą. Kapustę odsączyć z nadmiaru kwasu i ugotować ją do miękkości razem ze startą na dużych oczkach marchewką
  • 2. Mortadelę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.
  • 3. Ugotowany makaron i kapustę połączyć ze sobą, dodać mortadelę, Wszystko razem wymieszać, dodając przyprawy do smaku i majeranek. Całe danie podgrzać, przed podaniem udekorować szczypiorkiem

Porady

- zamiast mortadeli można dodać szynkę konserwową lub kiełbasę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować