ŁAZANKI

  • wyświetlono: 864 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 2

Bardzo lubię, testowałam różne wersje, tym razem danie przygotowałam po swojemu.

jaja

Składniki

250g makaronu świderki
30 dag kapusty kiszonej
1 marchewka
40 dag mortadeli
Olej do smażenia
Sól
Pieprz
Majeranek
Szczypiorek

Sposób przygotowania przepisu:

ŁAZANKI

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Przepłukać zimną wodą. Kapustę odsączyć z nadmiaru kwasu i ugotować ją do miękkości razem ze startą na dużych oczkach marchewką
  • 2. Mortadelę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.
  • 3. Ugotowany makaron i kapustę połączyć ze sobą, dodać mortadelę, Wszystko razem wymieszać, dodając przyprawy do smaku i majeranek. Całe danie podgrzać, przed podaniem udekorować szczypiorkiem

Porady

- zamiast mortadeli można dodać szynkę konserwową lub kiełbasę

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmakaronszkola_babcimama_mnie_nauczylakapustaobiadłazankiprzepis_z_olejem_rzepakowym

Komentarze

Podobne przepisy

image-0hf75h1

Dodane przez: kuchcik89

Łazanki

smakowite!

Łazanki

Dodane przez: Gosiaczek 93

Łazanki

Szybki a zarazem pyszny obiad dla...

Łazanki

Dodane przez: Marinella

Łazanki

Klasyka zawsze dobra

image-0mwaj2q

Dodane przez: Kasia_S

Łazanki

na co dzień i od święta

Dodane przez: martunia1986

Łazanki

Mój mąż i dzieci uwielbiają makaron...

Łazanki

Dodane przez: wiolka76

Łazanki

Zima za oknem, mróz zapiera dech...

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.