ŁAZANKI

4.5 (185 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

ŁAZANKI TO BARDZO POPULARNA POTRAWA PODCZAS ZIMY SMAKUJE WSPANIALE JEST BARDZO SYCĄCA A KAPUSTA KISZONA POWODUJE ZE ZJADAMY DUŻO WITAMINY C

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -300 GR PIECZAREK
    -500 GR KAPUSTY KISZONEJ
    -4-5 KAWAŁKI KIEŁBASY -U MNIE ŚLĄSKA,PARÓWKA,MOŻNA DAĆ BOCZEK JA NIE DAWAŁAM
    -1 CEBULA
    -MAKARON ŁAZANKI 1/2 PACZKI
    -PRZYPRAWY: OLEJ,MAJERANEK,SÓL,PIEPRZ,1/2 ŁYŻECZKI KUCHARKA LUB VEGETY
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Łazanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ŁAZANKI 1. -KAPUSTĘ GOTUJEMY DO MIĘKKOŚCI OK.30 MIN Z DODATKIEM VEGETY LUB KUCHARKA MA WTEDY ŁADNY ŻÓŁTY KOLOR
    -CEBULĘ ,KIEŁBASĘ KROIMY NA MAŁE KAWAŁKI SMAŻYMY NA OLIWIE
  • ŁAZANKI 2. -PIECZARKI RÓWNIEŻ KROIMY I SMAŻYMY NA OLIWIE Z DODATKIEM PRZYPRAW
  • 3. -MAKARON GOTUJEMY W WODZIE Z DODATKIEM ŁYŻKI OLEJU I SOLI
  • 4. -KAPUSTĘ I MAKARON ODCEDZAMY I MIESZAMY Z KIEŁBASĄ I PIECZARKAMI MOŻEMY JESZCZE SOBIE DOPRAWIĆ DO SMAKU
    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kapusta Kiełbasa Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować