krem z dyni z roladkami z boczku i suszonych ślwiek

0 (0 ocen)

pyszna jesienna zupa ze smakowitym dodatkiem

Składniki:

  • 2 l bulionu z kury
    1 kg dyni
    2 marchewki
    pietruszka
    kawałek pora
    kawałek selera
    2 ziemniaki
    20 dag wędzonego boczku
    kilka suszonych śliwek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Zupa krem z dyni

Krem z dyni z roladkami z boczku i suszonych ślwiek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do ugotowanego bulionu dodać wszystkie warzywa, gotować do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie zmiksować zupę blenderem. Na długie wykałaczki ponabijać suszone śliwki pozawijane w wędzony boczek, na każdej wykałaczce 3 roladki. Włożyć roladki do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 15 minut. Podawać zupę z ciepłymi roladkami.

Porady

Zupę można posypać dodatkowo uprażonymi na patelni pestkami dyni czy pestkami słonecznika lub migdałami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować