Cebularz

  • wyświetlono: 812 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Szybki i prosty w wykonaniu, w sam raz dla miłośników duszonej cebuli.

mgrakowska

Składniki

Ciasto:
25 g drożdży
0,25 l ciepłej wody
1,5 szklanki mąki
3 łyżki oliwy lub oleju
łyżeczka soli
Dodatki:
4 cebule
30 dag sera
pieprz ziołowy
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Cebularz

  • ciasto1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie, dodajemy mąkę, oliwę i sól. Wyrabiamy ciasto łyżką wykładamy na blachę i formujemy placek. Jeśli lubimy grube ciasto, należy je pozostawić na 15 minut.
  • cebularz2. Pokrojoną w krążki cebulę dusimy na oliwie z dodatkiem soli i pieprzu ziołowego. Gotową cebulę wykładamy na ciasto i posypujemy startym serem.
  • 3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 °C na 20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaszkola_babcicebularz pizza

Komentarze

Podobne przepisy

kartacze, cepeliny, kołduny

Dodane przez: majka190382

Kartacze, kołduny, cepeliny - wykonanie krok...

Cepeliny - podlaski specjał. Pracochłonny,...

kartoflak

Dodane przez: duszek

Kartoflak, czyli śląska babka ziemniaczana

Dziś klimaty ziemniaczane.Zapewne...

image-0wl2txa

Dodane przez: in-humility

ŁAZANKI Z BIAŁĄ KAPUSTĄ I BOCZKIEM

W polskiej kuchni łazanki są podawane...

Dodane przez: MagdalenaS

Schab dojrzewający z pończochy

Zachwyca smakiem, trwałością i...

image-154tluc

Dodane przez: JulkaTomeczek

Kopytka z sosem mięsnym

Moja rodzinka je uwielbia i można...

Soczysta ryba z piekarnika

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Soczysta ryba z piekarnika

Ryba przyrządzona w ten sposób...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE