PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Sałatka z buraczkami w miodziehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/26/5814140b2318951a3be2684e864c21f13600aad5.jpeg38722592http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/salatka-z-buraczkami-w-miodzie-4
1.
Do miodu dodajemy ocet i łączymy, dodajemy powoli oliwę ciągle mieszając i dosypujemy suszony tymianek. Buraki ćwikłowe obieramy, kroimy w plastry o grubości około 7 mm., maczamy je w powstałej miodowej marynacie i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190°C na 30 minut. Po kwadransie przedkładamy buraczki na drugą stronę.
2.
Filet z indyka kroimy w wąskie paski, przyprawiamy bazylią, oregano, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, wrzucamy filet i smażymy.
3.
Sałatę lodową rwiemy na kawałki i wkładamy do miski, na nią układamy usmażony filet z indyka i pieczone buraczki.
4.
Do majonezu dodajemy śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek i zmielone orzechy włoskie. Mieszamy. Takim sosem polewamy naszą sałatkę.
Porady
Długie buraczki ćwikłowe są bardziej aromatyczne od okrągłych.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze