Zupa krem z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.DYNIĘ OBIERAMY,USUWAMY PESTKI,KROIMY NA KAWAŁKI.
MARCHEW, CEBULĘ I CZOSNEK OBIERAMY I KROIMY NA MNIEJSZE CZĘŚCI.
WSZYSTKIE SKŁADNIKI DO GARNKA ,DODAJEMY OLIWĘ Z OLIWEK I PODSMAŻAMY,STALE MIESZAJĄC PRZEZ MNIEJ WIĘCEJ 3 MINUTY.
WARZYWA ZALEWAMY BULIONEM I GOTUJEMY POD PRZYKRYCIEM OKOŁO 30 MIN.
PO TYM CZASIE WARZYWA POWINNY BYĆ MIĘKKIE.
CAŁOŚĆ ROZDRABNIAMY BLENDEREM,AŻ ZUPA NABIERZE KONSYSTENCJI KREMU.
PRZYPRAWIAMY SOLA I PIEPRZEM DO SMAKU.
ZUPĘ PRZELEWAMY NATALERZE,DO KAŻDEJ PORCJI DODAJĄC ŁYŻKĘ ŚMIETANY.
Porady
ZUPKĘ POLECAM Z GRZANKAMI LUB BUŁECZKĄ CZOSNKOWĄ Z BIEDRONKI .BUŁECZKI PODGRZAŁAM W PIEKARNIKU ,AŻ STAŁY SIĘ CHRUPIĄCE.
ZUPKĘ MOŻNA POSYPAĆ POSIEKANYM SZCZYPIORKIEM.
Komentarze