ZUPA KREM Z DYNI

4.5 (155 ocen)

  • 50 min

ZDROWA,ŁATWA ,PYSZNA ZUPKA KREM Z DYNI !!!!!!

  • 50 min

Składniki:

  • 1 KG DYNI

    1 MARCHEW

    1 CEBULA

    2 ZĄBKI CZOSNKU

    3 SZKLANKI BULIONU DROBIOWEGO

    SÓL,PIEPRZ

    2 ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK

    4 ŁYŻKI ŚMIETANY 18 %

Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zupa krem z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. DYNIĘ OBIERAMY,USUWAMY PESTKI,KROIMY NA KAWAŁKI.
    MARCHEW, CEBULĘ I CZOSNEK OBIERAMY I KROIMY NA MNIEJSZE CZĘŚCI.
    WSZYSTKIE SKŁADNIKI DO GARNKA ,DODAJEMY OLIWĘ Z OLIWEK I PODSMAŻAMY,STALE MIESZAJĄC PRZEZ MNIEJ WIĘCEJ 3 MINUTY.

    WARZYWA ZALEWAMY BULIONEM I GOTUJEMY POD PRZYKRYCIEM OKOŁO 30 MIN.
    PO TYM CZASIE WARZYWA POWINNY BYĆ MIĘKKIE.
    CAŁOŚĆ ROZDRABNIAMY BLENDEREM,AŻ ZUPA NABIERZE KONSYSTENCJI KREMU.
    PRZYPRAWIAMY SOLA I PIEPRZEM DO SMAKU.
    ZUPĘ PRZELEWAMY NATALERZE,DO KAŻDEJ PORCJI DODAJĄC ŁYŻKĘ ŚMIETANY.

Porady

ZUPKĘ POLECAM Z GRZANKAMI LUB BUŁECZKĄ CZOSNKOWĄ Z BIEDRONKI .BUŁECZKI PODGRZAŁAM W PIEKARNIKU ,AŻ STAŁY SIĘ CHRUPIĄCE. ZUPKĘ MOŻNA POSYPAĆ POSIEKANYM SZCZYPIORKIEM.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować