Krem czekoladowy z daktyli

4.5 (165 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Zdrowsza domowa odmiana sklepowych kremów czekolado podobnych.

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • -200 g daktyli
    -3 łyżki kakao
    -odrobina wody
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Krem Pasty

Krem czekoladowy z daktyli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Daktyle jeśli suszone, namaczamy we wrzątku do przykrycia i odstawiamy na 2, 3 godziny. Odcedzamy i pozbywamy się pestek ze środka. Świeżych nie ma potrzeby namaczać. Aby przepłukać pod bieżącą wodą.
    2. Wrzucamy je do blendera/melaksera (aby była duża moc), dodajemy kakao i wodę ok. pół szklanki. Miksujemy wszystko do powstania konsystencji kremu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Daktyle Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować