Krem cebulowy z grzankami.

4.5 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Pyszny , delikatny serowo - cebulowy krem z dodatkiem chrupiących grzanek.

  • 10 min

Składniki:

  • - serek topiony złoty ementaler - 2 szt
    - serek topiony z szynką - 1 szt.
    - czosnek - 3 ząbki
    - cebula - 2 szt
    - bulion warzywny - 400 ml
    - sól - 1 łyżeczka
    - pieprz - szczypta
    - natka pietruszki - pęczek

    Dodatkowo :
    - czosnkowe grzanki
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem Grzanki

Krem cebulowy z grzankami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serki topione kroimy na kawałki.

    Czosnek drobniutko siekamy.

    Cebulę kroimy w drobne piórka.

    Gotujemy niecałe 0,5 l bulionu.

    Odstawiamy z ognia.

    Dodajemy serki topione , czosnek i cebulę.

    Ucieramy blenderem na gładki krem.

    Ponownie wstawiamy na ogień i gotujemy około 10 minut.

    Doprawiamy solą , pieprzem i natką pietruszki.

    Podajemy z czosnkowymi grzankami
    ( które najlepiej przyrządzic samemu w domu :) ).

Porady

Zupa najlepiej smakuje po odstaniu ok.30 minutach i ponownym podgrzaniu , kiedy smaki już się przegryzą! Coś pysznego!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować