Koperkowe naleśniki z szynką i warzywami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne , aromatyczne naleśniki. Z bogatym wnętrzem, ucieszą na śniadanie , obiad , czy kolację.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki:
    1,5 szklanki wody mineralnej gazowanej
    0,5 szklanki mleka
    2 szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    2 łyżki posiekanego koperku
    2 łyżki oleju
    szczypta soli
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    3 plasterki sera żółtego, ja dałam Mimolette
    10 dag. sera żółtego tartego np. Gołda
    1 puszka mieszanki warzyw 280 g. [kukurydza,groszek,papryka]
    3 ogórki konserwowe
    15 dag. szynki wiejskiej pokrojonej w kostkę
    kilka kaparów z zalewy[jeśli ktoś lubi]
    10 łyżeczek keczupu
    koperek do dekoracji
    naczynie do zapiekania posmarowane tłuszczem
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Szynki

Koperkowe naleśniki z szynką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jk 1. Składniki ciasta na naleśniki miksuję mikserem, odstawiam na 20 minut. Jeśli po tym czasie , ciasto stanie się za gęste, dodaje 2-3 łyżki wody, mieszam. Na oleju smażę naleśniki[ok . 10 sztuk].
  • jk 2. Na każdy naleśnik daję ser tarty,szynkę, pokrojone w pól plasterki ogórki, po łyżce mieszanki warzyw, po łyżeczce keczupu, kapary i ser tarty, zawijam w koperty. Naleśniki układam w naczyniu do zapiekania, układam na nich paski sera w plasterkach, zapiekam 5-7 minut w temp. 180 stopni. Podaje posypane koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować