Kasza gryczana z sosem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Gdy totalnie nie miałam czasu, a na obiad trzeba coś zjeść, otworzyłam lodówkę i... ???? Prawie nic :P Nie ma co się zrażać, wystarczy lubić warzywa ;P

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g kaszy gryczanej
    0,5 papryki
    50 g pokrojonej i podduszonej piersi z kurczaka
    50 g fasolki szparagowej
    200 g pomidorów krojonych w kartoniku
    50 g cukinia
    przyprawy wg uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana z sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  • 2. Zeszklij ząbek czosnku i cebulkę, a następnie dodaj pomidory z puszki
  • 3. W między czasie gdy pomidorki gotują się na wolnym ogniu pokrój resztę warzyw (fasolka szparagowa musi być ugotowana, ale nieco twarda, gdyż dojdzie do końca w sosie z pomidorków), dodaj także uprzednio przygotowanego kurczaka
  • 4. Całość wymieszaj i chwilkę pogotuj. Na końcu dodaj ugotowaną kaszę i wymieszaj
  • 5. Na końcu możesz posypać natką pietruszki bądź szczypiorkiem

Porady

Ja dodałam do sosu odrobinę serka feta i kukurydzę z puszki, aby danie było nieco bardziej kaloryczne

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować