Frittata ze szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Boczek posiekać w kostkę. Oczyszczone grzyby pokroić na ćwiartki. Szpinak umyć i grubo posiekać. Czosnek rozgnieść. Na patelni z grubym smażyć na oliwie boczek i grzyby. Gdy wysmażą się skwarki dodać szpinak oraz czosnek, smażyć 2 min. Zmniejszyć ogień. Jajka roztrzepać i doprawić solą i pieprzem. Wylać na patelnię i smażyć na średnim ogniu. Gdy jajka zaczną się ścinać, unieść nieco frittatę łopatką, aby nie ścięta masa spłynęła na spód. Kiedy jajka zetną się całkowicie, posypać omlet parmezanem i wstawić do gorącego piekarnika. Zapiekać na opcji grill do zrumienienia - ok. 5 minut. Frittatę pokroić na kawałki i podawać.
Komentarze