Frittata ze szpinakiem

4 (7 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Serdecznie polecam:)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 dag świeżyefo szpinaku
    8 jajek
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1/4 szklanki śmietanki
    1/3 szklanki sera parmezan
    1/3 szklanki sera cheddar
    Sól, pieprz
    2 łyżki oleju

    Forma do tart
Wystaw ocenę:

4 (7 ocen)

Zobacz również:

Frittata

Frittata ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej rozgrzać ,dodać posiekaną w kostkę cebulę i czosnek, lekko zarumienić. Następnie dodać umyty szpinak i chwilę razem poddusić. Wystudzone czosnek można pokroić na mniejsze części. W misce rozmieszac jajka że śmietaną i serami doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać szpinak wraz z cebulą. Naczynie wysmarować tłuszczem, wyłożyć masę jajeczna i wstawić do nagrzanego piekarnika. Pieczenie ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego.

Porady

Użyłam szklanki o pojemności 250 ml.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Jajka Parmezan Cheddar

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować