Drożdżowe grzebienie z marmoladą

4.5 (162 ocen)

  • 2 godz.

Przepis przywieziony z Niemiec.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto drożdżowe:
    0,5 kg mąki
    1 jajko
    około 1 szkl. mleka
    1/4 szkl. cukru
    1/4 szkl. oleju
    cukier waniliowy
    5 dag drożdży
    marmolada


Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery

Drożdżowe grzebienie z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdż rozmieszać w ciepłym mleku, dodać pozostałe skladniki wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Wałkować na grubość 0.5 cm. Smarować marmoladą nadając odpowiedni kształt.

Porady

Mleko dodawać stopniowo, uważając aby ciasto nie było za rzadkie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować