Drobiowe sakiewki z mięsem mielonym

4.5 (169 ocen)

  • 40 min

Filet z kurczaka nadziany mielonym mięsem i serem, można podać z ulubionym sosem

  • 40 min

Składniki:

  • - podwójny filet z kurczaka
    - 200 g mielonego mięsa
    - 1 cebula
    - 2 łyżki startego sera
    - 300 g mrożonych frytek
    - 1 łyżka majonezu
    - 2 łyżki ketchupu
    - olej do smażenia
    - sól, pieprz, papryka słodka, suszony koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Frytki Sosy Ser

Drobiowe sakiewki z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowe sakiewki z mięsem mielonym i serem 1. Cebulę drobno pokroić, smażyć kilka minut na oleju, po czym dodać mięso mielone, sól, pieprz. Smażyć ok. 10 minut.
  • Drobiowe sakiewki z mięsem mielonym i serem 2. Filet przekroić na dwie części. Każdą z nich lekko naciąć tworząc sakiewkę. Przyprawić solą, pieprzem , papryką, posypać koperkiem i wstawić do lodówki na 1 h.
  • 3. Do środka każdej sakiewki wrzucić starty ser oraz mielone z cebulką. Spiąć wykałaczkami. Smażyć na oleju po 10-15 minut z każdej strony. Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
  • 4. Majonez wymieszać z ketchupem, można posypać szczypiorkiem.
  • 5. Podawać z frytkami usmażonymi we frytkownicy i ulubionymi surówkami.
    Smacznego!

Porady

Wybornie smakować będzie również z sosem czosnkowym. Frytki można zastąpić ziemniaczkami z piekarnika.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować