Drobiowe sakiewki z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę drobno pokroić, smażyć kilka minut na oleju, po czym dodać mięso mielone, sól, pieprz. Smażyć ok. 10 minut.
2.Filet przekroić na dwie części. Każdą z nich lekko naciąć tworząc sakiewkę. Przyprawić solą, pieprzem , papryką, posypać koperkiem i wstawić do lodówki na 1 h.
3.Do środka każdej sakiewki wrzucić starty ser oraz mielone z cebulką. Spiąć wykałaczkami. Smażyć na oleju po 10-15 minut z każdej strony. Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
4.Majonez wymieszać z ketchupem, można posypać szczypiorkiem.
5.Podawać z frytkami usmażonymi we frytkownicy i ulubionymi surówkami.
Smacznego!
Porady
Wybornie smakować będzie również z sosem czosnkowym. Frytki można zastąpić ziemniaczkami z piekarnika.
Komentarze