Deser z truskawkami i mascarpone

0 (0 ocen)

Lekki i smakowity deserek z biszkoptami, owocami i kremem śmietanowym z mascarpone. Polecam na leniwe popołudnia

Składniki:


  • 12 biszkoptów
    200 g truskawek
    1 banan
    200 ml śmietany 30%
    100 g mascarpone
    1 łyżeczka cukru
    1 kostka mlecznej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Deser z truskawkami i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Biszkopty wrzucić do rozdrabniacza, zmielić na okruchy.

    Truskawki (użyłam mrożonych) wrzucić do pojemnika, wrzucić połamanego banana i zmiksować blenderem na mus.

    Bitą śmietanę lekko ubić, dodać mascarpone i cukier. Zmiksować.

    Do szklaneczek nakładać warstwy: krem, ciasteczka, mus, aż do wykończenia się składników. Wierzch posypać czekoladą startą na tarce. Podawać od razu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Banany Mascarpone Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować