Ciasto Bounty.

4.5 (176 ocen)

  • 30 min

Czekoladowo - kokosowe ciasto.

  • 30 min

Składniki:

  • Biszkopt:

    6 jajek
    1 szklanka mąki pszennej
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    2 łyżki gorzkiego kakao

    Masa kokosowa:

    200 g wiórek kokosowych
    2 budynie śmietankowe
    5 szklanek mleka
    1 biała czekolada
    1/2 kostki masła

    Polewa:

    2 tabliczki czekolady ( gorzka i mleczna )
    1/2 szklanki mleka
    2 łyżki gorzkiego kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Bounty

Ciasto bounty. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielić białko od żółtka. Białko ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli, stopniowo dodawać cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku i delikatnie mieszać. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i zmiksować. Przełożyć na blachę i piec przez ok 25 min w temperaturze 180st C . Masa : 4 szklanki mleka zagotować. W 1 szklance zimnego mleka rozprowadzić 2 budynie, wlać do gotującego się mleka, mieszać i poczekać aż zacznie gęstnieć. Dodać wiórki kokosowe i rozpuszczoną białą czekoladę w kąpieli wodnej. Poczekać do ostygnięcia i zmiksować z masłem. Polewa : Zagotować mleko, dodać czekoladę i kakao, wszystko wymieszać.

Porady

Przechowywany w lodówce smakuje obłędnie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Wiórki kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować