Chłodnik z kalarepką i rzodkiewką

4.5 (194 ocen)

Wspaniale smakował z jajkiem na twardo i smażonymi młodymi ziemniaczkami

Składniki:

  • 400 g jogurtu naturalnego
    4 łyżki śmietany kremówki 30%
    1 ząbek czosnku
    2 duże rzodkiewki
    kawałek kalarepki
    2 łyżki posiekanego koperku
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    sól
    pieprz
    sok z cytryny
    2 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Chłodnik z kalarepką i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotowałam na twardo, ostudziłam w zimnej wodzie, obrałam i pokroiłam w ćwiartki. W miseczce dokładnie roztrzepałam jogurt i śmietanę. Koperek i szczypiorek opłukałam, otrzepałam z wody i drobno posiekałam. Rzodkiewkę i kalarepkę umyłam, odkroiłam kawałek kalarepki i obrałam go. Warzywa starłam na tarce o grubych oczkach. Czosnek obrałam i przecisnęłam przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam, doprawiłam do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smak powinien być wyraźny. Chłodnik podałam z ugotowanymi na twardo jajkami i usmażonymi młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Rzodkiewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować