Bruschetta z pomidorami, czosnkiem, bazylią

4.5 (186 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Urozmaicenie śniadania czy kolacji, fajna przekąska na imprezę.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - większa ciabatta: 1 sztuka
    - dojrzałe średnie pomidory: 4 sztuki
    - czosnek ząbki: 2 sztuki
    - oliwa z oliwek dobrej jakości: 2 łyżki
    - świeża bazylia posiekana: 1 łyżka
    - sól, grubo mielony pieprz: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Bruschetta

Bruschetta z pomidorami, czosnkiem, bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Ciabattę kroimy w poprzek, wstawiamy do piekarnika z funkcją grill nastawionego na 190 stopni
    na kilka minut do uzyskania ładnego, złotego koloru. Pilnujemy grzanek.

    Jeszcze ciepłe smarujemy czosnkiem, skrapiamy oliwą
    i kładziemy pokrojone w małą kostkę pomidory, posiekany ząbek czosnku i bazylię.
    Oprószamy solą i pieprzem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Bazylia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować