Błyskawiczna zupa z dyni

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka i pożywna zupa. Nie jest mdłą jak inne zupy z dyni.
I zabiegani mogą się zdrowo odżywiać.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg dyni
    1/2 szklanki płatków orkiszowych
    2 litry bulionu ( może być z kostki )
    pieprz, gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa z dyni

Błyskawiczna zupa z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion zagotować. Dodać dynię pokrojona w kostkę.
    Gdy się rozgotuje dodać płatki orkiszowe. Gotować do miękkości płatków. Przyprawić pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Następnie całość zmiksować blenderem.
    Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym, ewentualnie z makaronem.
    Udekorować ulubioną zieleniną.

Porady

Do zupy można użyć musu z dyni przygotowanego wcześniej w sezonie dyniowym, zamrożonego, lub za asteryzowanego w słoiku. Wtedy zupa będzie jeszcze szybsza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować