Zupa krem z dyni hokkaido

4.47 (187 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Pyszna i aromatyczna zupa krem z dyni hokkaido i marchwi. Idealna na jesienne dni.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 dynia hokkaido ( ok 1 kg)
    2 średniej wielkości marchwie
    1 mała porcja rosołowa
    3 łyżki kaszy manny
    ok 1.7 l wody
    1 łyżeczka bombay masala
    sól
Wystaw ocenę:

4.47 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa z dyni

Zupa krem z dyni hokkaido - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obierz, pozbądź się nasion. Pokrój w kostkę. Przesmaż na suchej patelni cały czas mieszając przez ok 10 min.
  • 2. Do garnka wlej wodę , dodaj porcję rosołową i obraną i pokrojoną w plasterki marchew. Doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień. Dodaj dynię. Gotuj 15 min.
  • 3. Wyjmij porcję rosołowa i całość zmiksuj blenderem.
    Postaw ponownie na gazie i zagotuj dodaj przypraw i kaszę mannę. Gotuj na małym ogniu 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować