Babeczki choinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Babeczki:
Do jednej miski wrzucić suche składniki (mąkę,cukry,proszek do pieczenia szczyptę sody,kakao ) i dokładnie wymieszać.Do drugiej miski dać mokre składniki (mleko,olej,jaja) również dokładnie wymieszać.Następnie wszystko razem połączyć.Do foremek nakładać po 2 łyżki ciasta.Następnie wstawić do piekarniki nagrzanego do 180°C i piec przez 25 minut lub gdy zaczną nabierać lekko brązowego koloru.
2.Masa:
Masło utrzeć dodając cukier,pod koniec wlać mleko, olejek waniliowy i barwnik.
3.Lukier:
Składniki na lukier włożyć do miski i ubić mikserem.
4.Wykonanie:
Każdą babeczkę posmarować lukrem na babeczce położyć wafelek, następnie wafelek ozdabiać zieloną masą.Na koniec ozdobić babeczki posypką.
Komentarze