Babeczki koszyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Mąke wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym posiekać z margaryną.Dodać żółtka,śmietanę i zagnieść ciasto.Owinąć w folie i włożyć do lodówki na 30 minut.Po 30 minutach ciasto wyjąć z lodówki rozwałkować na grubość ok. 0,5cm wycinać małe kółka. Foremki do babeczek posmarować tłuszczem, następnie wylepiać ciastem. ( ciasto nakłuć widelcem aby się nie wybrzuszyło) Piec ok.15 minut( do uzyskania lekko złocistego ,brązowego koloru) w temperaturze 180 stopni.(przygotować także uchwyty koszyczków)
2..Masa: 1 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem. Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z żółtkami , mąką pszenną i budyniem. Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilkę gotować (około 1 min), aż budyń zgęstnieje. Pozostawić do ostygnięcia. Następnie utrzeć margarynę i dodawać partiami zimny budyń i ucierać. Na koniec dodać tężejącą galaretkę.
3.Przełożenie:
Babeczki posmarować dżemem lub nutellą, na to wyłożyć krem budyniowy ułożyć czekoladowe cukierki, wbić uchwyt i dekoracyjnie przybrać.
Komentarze