Jaglane tortille z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na tortille wsypać do jednej miski, zmiksować blenderem na gładką masę. Ciasto powinno mieć konsystencję jak ciasto na naleśniki, jeżeli jest zbyt gęste to dodać troszkę wody lub mleka.
2.Na rozgrzaną patelnie posmarowaną tłuszczem nalewamy jedną łyżkę wazową ciasta, rozlewamy po całej patelni na grubość ok 3 mm (patelni o śr. 28cm) i smażymy na małym ogniu ok 3 minut z każdej strony do złocistego koloru.
3.Na jedną połówkę naleśnika nakładamy trochę sałaty, pomidorków, ogórka i cebulki, oraz kurczaka. Przykrywamy drugą połową naleśnika. Podajemy z sosem dyniowo-pomidorowym lub ketchupem.
Porady
Przekręcamy tortille dopiero, gdy dobrze się zrumieni z jednej strony, unikniemy przerwania placka.
Komentarze