Pierś z kurczaka na słodko z oscypkiem i porzeczkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Wykwintne danie z oscypkiem i konfiturą z czarnej porzeczki.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka (pojedyncza)
    3 oscypki
    3 łyżki konfitury z czarnej porzeczki
    sól
    pieprz

Pierś z kurczaka na słodko z oscypkiem i porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Pierś z kurczaka pokroić na 3 kotlety. Posypać pieprzem i solą. Oscypki przekroić na pół.
  • 2 2. Na kurczaka położyć po łyżce konfitury, rozsmarować i przykryć dwoma kawałkami oscypka.
  • 3 3. Każdego kotleta zawinąć w folię aluminiową. Piec ok 25 minut w tem. 180 stopni.
    Po upieczeniu wyjąć z folii i podawać z ryżem.

Porady

Podawać z ryżem i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy