1.Biszkopt:
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno mikserem. Wsypać cukier i ciągle ubijając dodawać po żółtku. Mąkę przesiać, wsypać razem z proszkiem do pieczenia i wymieszać delikatnie łyżką. Przełożyć do formy i piec ok. 30 min w temp. 160 stopni. Ostudzić ciasto (można odciąć wierzch biszkoptu, aby masa się lepiej trzymała).
2.Masa budyniowa:
Szklankę mleka wymieszać z mąką, cukrem i żółtkami, a resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać wcześniej przygotowaną masę i gotować chwilę, aby powstał gęsty budyń. Ostudzić,a następnie utrzeć z masłem na puszystą masę.
3.Masa śmietankowa:
Ubić schłodzoną śmietanę, a następnie połączyć z cukrem pudrem i śmietanfixami.
4.Przekładanie ciasta:
Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę budyniową. Następnie poukładać herbatniki, rozsmarować na nich karmel z puszki, a potem ułożyć krakersy. Na koniec wyłożyć bitą śmietanę i posypać startą, gorzką czekoladą.
Smacznego ;)
Porady
Więcej moich przepisów na http://margaretscookies.blogspot.com/
Komentarze