Dla osób oglądających programy w kuchnia+ na pewno znajomy wyda się tytuł książki. Annabel Langbein to gwiazda międzynarodowego programu telewizyjnego oraz autorka wielu książek kucharskich. Jej program to podróż w różnorodne, inspirujące dania oraz fantastyczne widoki Nowej Zelandii. Program robi wrażenie, a teraz możemy czerpać inspirację oraz pomysły z ksiażki.

Książka jaką wydało wydawnictwo Publicat mnie zauroczyła.
Określając ją jednym zdaniem "w prostocie siła" .
Przepisy są proste, ale nie banalne, pomysłowe i bardzo swojskie. Inspirują, zachwycają i powodują natychmiastową chęć spróbowania tego dania.  Pobudzają niewątpliwie zmysły.
Nie ma skomplikowanych składników, pojawiają się również inspiracje autorki jak przygotować potrawę w inny sposób.
Każdy przepis poprzedzony jest krótka wzmianka autorki, czasem na przygotowanie/smażenie, ilości porcji jaką otrzymamy z danych składników. Znajdziemy również propozycje dodatków jakie możemy do danej potrawy zaserwować.

Urzekły mnie również zdjęcia- proste, bardzo swojskie przypominające rodzinne biesiady.
Przepisy podzielone są na kategorie:

  • Z pieca
  • Z ogrodu
  • Z farmy
  • Z jeziora i morza
  • Ze spiżarni
  • Z sadu

Autorka również dzieli się z czytelnikiem praktycznymi poradami, co bardzo ułatwia przygotowanie dania i nawet laik w kwestii kulinariów podąży za wskazówkami.

W książce znajdziemy przepisy m.in. na cynamonowe zawijańce, bułeczki z parmezanem i bazylią, majonez, kuskus z winogronami i żurawiną, ziołowe placuszki z wędzonym łososiem, lody z pistacjami i malinami i wiele innych.
Książkę gorąco polecam.