Sztuka doprawiania potraw nie każdemu jest znana. Zdarza się nam dodać czegoś za mało, czegoś za dużo. A przecież najważniejsze to wyczuć potrawę i dodać do niej taką ilość potraw i takie ich rodzaje, żeby potrawa miała niepowtarzalny smak i aromat. Pomyśl przez chwilę o intensywnym zapachu bazylii, ostrej sile papryczek chili oraz żółtozłotym blasku szafranu... Przyprawy bywają same w sobie bardzo smaczne. Kiedy jednak połączy się je z innymi składnikami, mogą stworzyć prawdziwą ucztę dla podniebienia. W tej książce znajdziesz ponad sto przepisów, które niewątpliwie bardzo Cię ucieszą. Sztuka doprawiania potraw polega na dodawaniu odpowiedniej ilości ziół i przypraw dla uwydatnienia smaku dania i pobudzenia kubków smakowych. Pewne zioła i przyprawy lepiej komponują się z jednymi składnikami, inne z drugimi. To dlatego sztuka kulinarna jest tak ekscytująca i dostarcza tak wiele radości. Czasem zupełnie nieoczekiwane kombinacje przypraw okazują się wspaniałym odkryciem smakowym.

Książkę możecie zakupić w sklepie internetowym www.amazonka.pl, który jest fundatorem nagród w konkursie na wielkanocną sałatkę.

Sponsor nagród: baner amazonka