Zupa pieczarkowa z pulpetami z piersi z kurczaka

4.5 (143 ocen)

Bardzo pyszna i pożywna zupka

Składniki:

  • 3,5 litra rosołu
    50 dkg filetów z piersi z kurczaka
    1 jajko
    2-3 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz,przyprawa uniwersalna
    2 pory
    3 marchewki
    1 kg pieczarek
    2 zupy pieczarkowe
    2 sosy pieczarkowe
    4 serki topione (2 pieczarkowe, 2 kremowe)
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ser

Zupa pieczarkowa z pulpetami z piersi z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa pieczarkowa z pulpetami z piersi z kurczaka 1. Pory pokroić w plasterki, marchewkę pokroić w talarki, podsmażyć na patelni, podlewając wodą aż będzie miękkie.
  • Zupa pieczarkowa z pulpetami z piersi z kurczaka 2. Pieczarki pokroić w talarki i podsmażyć osobno, też podlewając wodą.
  • Zupa pieczarkowa z pulpetami z piersi z kurczaka 3. Filety z kurczaka zemleć przez maszynkę,
  • Zupa pieczarkowa z pulpetami z piersi z kurczaka 4. Dodać do nich jajko i przyprawy i formować małe pulpeciki.
  • Zupa pieczarkowa z pulpetami z piersi z kurczaka 5. Pulpeciki wrzucać do rosołu i gotować do wypłynięcia i gotować jeszcze chwilę. Podsmażone warzywa i pieczarki dodać do rosołu z pulpetami.
  • Zupa pieczarkowa z pulpetami z piersi z kurczaka 6. Sosy i zupy rozpuścić w 1 szklance wody i wlać do rosołu. Serki rozpuścić w małej ilości gorącej zupy, dodać do reszty i zagotować. Doprawić do smaku pieprzem, solą i odrobiną przyprawy uniwersalnej.

Porady

Zupę podajemy z dowolnym pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować