Zupa krem ziemniaczano-brokułowy

4.5 (196 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lubię brokuły w każdej postaci – zupie, sałatce czy zapiekane.Ten krem jest gęsty i smaczny.Można go podawać z groszkiem ptysiowym, grissini lub z kleksem gęstej śmietany.Grissini robię sama, pyszne.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - brokuł świeży: 1 szklanka
    - ziemniaki srednie: 2 sztuki
    - bulionetka warzywna: 1 litr
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - sól, pieprz, do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem ziemniaczano-brokułowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krem brokułowo-ziemniaczany 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do większego garnka. Zalewamy litrem bulionu z kurczaka i gotujemy aż ziemniaki będą miekkie. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i świeżo mielonym pieprzem.

    Zupę wlewamy do malaksera i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
    Podajemy z groszkiem ptysiowym, grissini lub z kleksem gęstej śmietany.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować