Zupa krem z patisonów

4.5 (167 ocen)

  • 30 min

smaczna sezonowa zupa

  • 30 min

Składniki:

  • dwa patisony średniej wielkości
    cebula
    dwie marchewki
    seler
    4 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki)
    1 szklanka jogurtu
    masło
    cukier
    pieprz
    curry
    pestki dyni do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z patisonów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Patisony myjemy i kroimy w plastry, marchewkę i seler trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebule siekamy. Podsmażamy warzywa na maśle ok.3-4 minut.Zalewamy bulionem i gotujemy ok. 20 minut, blenderujemy i wlewamy mieszajac jogurt. Doprawiamy do smaku i posypujemy pestkami dyni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować