zupa klopsikowa z ryżem...

4.51 (174 ocen)

zupa jest syta i rozgrzewająca w chłodne dni..............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowe 3/4 kg,jajka 1 sztuka,bułka tarta 3/4 szklanka,kasza manna 2 łyżki,cebula 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki,włoszczyzna 1/2 pęczka, woda 4 litry, ryż 3/4 szklanki,śmietana 1/2 szklanki,natka pietruszki 2 łyżki, majeranek 1 łyżka, przyprawa w płynie - do smaku,kucharek - do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (174 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa klopsikowa z ryżem... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. mielone mięso dobrze wymieszać z jajkiem, tartą bułką, kaszką manną, kucharkiem, pieprzem, posiekaną cebulą, jeśli jest za luźne to dosypać tartej bułki i formować klopsiki 5 cm.............

    wodę zagotować, wsypać rozdrobnioną włoszczyznę i wkładać klopsiki, po wypłynięciu gotować z 10 minut na średnim ogniu............

    klopsiki wyjąć na talerz i do wywaru wsypać ryż, gotować do miękkości ryżu, do smaku dodać majeranek, kucharka, przyprawę w płynie, włożyć ponownie klopsiki, wymieszać zupę ze słodką śmietaną 18%, dodać mrożoną natkę pietruszki lub świeżą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować