zupa jarzynowa z placuszkami z wątróbki i manny

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zupa dzięki placuszkom nabrała nowego ,ciekawego smaku

  • 60 min

Składniki:

  • Zupa;2litry wodylub wywaru mięsnego,mały kubek śmietany 18proc.1 mieszanka warzyw z mrożonki wiosennej,3 kostki rosołowe -drobiowe,szczypta pieprzu,2liście laurowe,2 ang.ziela.1pełna łyżka mąki do zagęszczenia.Placuszki; 400g wątróbki drobiowej,2/3 szklanki kaszy manny ,2 jaja,2 pełne łyżki mąki pszennej,płaska łyżeczka przyprawy warzywnej typu wegeta,2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Wątróbka

Zupa jarzynowa z placuszkami z wątróbki i manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę lub wywar zagotować z kostkami rosołowymi,liściem i ang.zielem,wrzucić mieszankę warzyw i szczyptę pieprzu-zagotować,a następnie doprawić śmietaną i mąką roztrzepaną w małej części zupy.Wlać wszystko i pogotować ok.10 min. Placuszki; Kaszę mannę ugotować w małej ilości ,lekko osolonej wody,dodać rozdrobnioną wątróbkę,jajka,czosnek,wegetę oraz mąkę.Wymieszać i kłaść łyżką na gotującą ,lekko osoloną wodę.Gotować ok.5min.,wyjąć łyżką cedzakową i podawać do zupy jarzynowej

Porady

Do masy wątróbkowej można dodać świeżo posiekanej pietruszki .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować