Zupa fasolówka

5 (186 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 20 min

Pyszna pachnąca i rozgrzewająca zupa fasolowa

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 200 g wieprzowiny łopatka
    150 g kiełbasy podwawelskiej
    1 szkl drobnej fasoli
    3-4 ziemniaki
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki koncentratu
    1 łyżka mąki
    sól
    pieprz
    majeranek
    szczypta bazylii
    natka pietruszki i koper
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa fasolówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę namoczyć na całą noc. Mięso pokroić w kostkę i przyrumienić porządnie. przełożyć razem z tłuszczem do garnka z odcedzoną fasolą, na tej samej patelni przysmaczyć posiekaną cebulę i czosnek. Dodać do garnka, zalać wodą ok 2 l . Gotować ok 20 min. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić dodać do zupy, dodać przyprawy gotować do miękkości warzyw. Mąkę wymieszać z koncentratem pomidorowym i odrobiną wody, dodać do zupy i jeszcze chwilę pogotować.
    Posypać natką pietruszki i koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować