Zupa czosnkowa z grzankami i migdałami

5 (180 ocen)

Rozgrzewająca kremowa zupa czosnkowa z chrupiącymi grzankami i płatkami migdałów.

Składniki:


  • 0,7 l bulionu warzywno- drobiowego
    8 ząbków czosnku
    1 cebula
    1 mniejsza marchewka
    2 ziemniaki
    1 łyżka masła
    100 g serka topionego śmietankowego
    sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku
    2 łyżki masła
    2 kromki chleba tostowego
    płatki migdałów
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa czosnkowa z grzankami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, marchewkę, cebulę, czosnek oczyścić i pokroić w kostkę.W garnku roztopić masło dodać pokrojone warzywa. Mieszać od czasu do czasu do momentu aż warzywa się zeszklą. Podlać bulionem i gotować do miękkości warzyw. Zupę zmiksować blenderem na krem, dodać pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony. Gotować do momentu rozpuszczenia się serka. Zupę doprawić do smaku. Podać z grzankami i płatkami. Na maśle podsmażyć pokrojony chleb w kostkę na złote grzanki. Migdały podprażyć na suchej patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować