ZDROWE CIASTO Z FASOLI BEZ MĄKI CZEKOLADOWE

4.5 (156 ocen)

  • 60 min

Pyszny zdrowy deser dla osób na diecie bezglutenowej. Ciasto jest proste, smaczne i bardzo zdrowe.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 jaja
    100g cukru trzcinowego
    2 łyżki oliwy z oliwek ( może być olej rzepakowy)
    1 łyżeczka aromatu waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 łyżki kakao
    Szczypta soli
    1 puszka fasoli konserwowej czerwonej
    2 łyżeczki wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Zdrowe ciasto z fasoli bez mąki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę odsączyć z zalewy i zmiażdżyć blenderem.
  • 2. Jaja + cukier miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy oliwę (olej), aromat
    waniliowy, proszek do pieczenia, szczyptę soli, kakao i dalej przez krótką chwilę
    miksujemy.
  • 3. Ciągle miksując dodajemy powoli wcześniej przygotowaną
    fasolę.
  • 4. Gotowe ciasto wylewamy do przygotowanej do pieczenia formy 28x 9 cm mierzona na spodzie formy) i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180
    stopni około 35 minut.

Porady

Ciasto jest rzadkie, nie należy się tym przejmować.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować