Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i kapusta pekińską

4.96 (161 ocen)

  • 35 min

Zapiekanka jest bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu dla całej rodziny, a przede wszystkim przygotowuje się ja bardzo szybko.

  • 35 min

Składniki:

  • 6 ziemniaków,
    1/2 kg mięsa mielonego
    , 1/2 kapusty pekińskiej,
    3 łyżki koncentratu pomidorowego,
    zioła prowansalskie,
    3 ząbki czosnku,
    1 cebula,
    żółty ser,
    masło lub margaryna,
    olej, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.96 (161 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i kapusta pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanka po przygotowaniu 1. Ugotuj ziemianki ostudź je i pokrój w plasterki.
    cebulę i czosnek posiekaj drobno i podsmaż na oleju. dodaj mięso, dopraw solą oraz pieprzem i dalej smaż. Do podsmażonego mięsa dodaj koncentrat pomidorowy, oraz drobno posiekana kapustę pekińska. Duś kilka minut. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem wyłóż część ziemniaków w plastrach a na nie mięso, startu żółty ser i zioła. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piecz pod przykryciem 30,40' aż ziemniaki będą miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować