Zapiekanka z pierogów

4.5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Polana keczupem smakuje wyśmienicie.

Składniki:

  • ● op. pierogów z mięsem
    ● 30 dag pieczarek
    ● 30 dag startego żółtego sera
    ● 50 dag mielonego mięsa
    ● olej
    ● cebula
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Zapiekanki

Zapiekanka z pierogów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie, studzimy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki.
  • 2. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso i pieczarki. Doprawiamy i podsmażamy. Mieszamy z 1/2 sera.
  • 3. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: 1/2 mięsa, pierogi, 1/2 mięsa, reszta sera. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Półprodukty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować